TOPLU SİPARİŞLER İÇİN ARAYIN 444 2 043
TOPLU SİPARİŞLER İÇİN ARAYIN 444 2 043
TOPLU SİPARİŞLER İÇİN ARAYIN 444 2 043
Nitro Potasio 3-0-30
Nitro Potasio 3-0-30
Nitro Potasio 3-0-30
Nitro Potasio 3-0-30
Nitro Potasio 3-0-30
Nitro Potasio 3-0-30

Migma

Nitro Potasio 3-0-30

Ürün Kodu:nitropotasio3030-1
Ambalaj Tipi
1 L
5 L
10 L
20 L
Hemen Al
WhatsApp
featuresTüm Alışverişlerde Ücretsiz Kargo
featuresToplu Siparişler İçin Bize Ulaşın Özel İndirimleri Kaçırmayın
Ürün Açıklaması

Potasyum bitkinin büyümesi ve çoğalması için gereken en önemli besin maddelerinden biridir.

Sıvı potasyum gübresi, meyvenin dayanıklılığına yağ ve şeker oranlarının artmasına olumlu etki yaparak renk, tat ve koku gibi özelliklerinin kaliteli olmasına yardım eder. Bitkilerde oluşan potasyum eksikliği, önce yaşlı yapraklarda kendini belli eder. Çünkü potasyum eksikliğinde genç yapraklar potasyum ihtiyacını yaşlı yapraklardan karşılar. Potasyum eksikliği önce yaprak uçlarında ve kenarlarında kendini belli eder. Yaprak kenarları sararır. Sonra kahve rengine döner. Potasyum eksikliği çok şiddetli ise bu kısımlar siyaha dönerek ölür. Kurumalar ve dökülmeler başlar.

Meyve irileşmesinde, renk ve aroma oluşumunu arttırır. Kök gelişimini teşvik eder. Bitki büyümesini destekler. Meyve ve tohum oluşumunu arttırır. Stres toleransını arttırır.

SEPETE EKLE
Garanti Edilen İçerik ve Kullanım Tablosunu

GARANTİ EDİLEN İÇERİK
%W/W
Toplam Azot (N)
3
Üre Azotu (NH2-N)
3
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O)
30



KULLANIM ALANI, ŞEKLİ, ZAMANI VE MİKTARI

EC FERTILIZER NK Gübre Çözeltisi


Bitki Adı

Uygulama Dönemi

Topraktan Uygulama   

Yapraktan Uygulama

SERA ve AÇIK ALAN SEBZELER (Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan, Fasulye, çilek vb.)

Meyve oluşum döneminden hasada kadar.

2-4L / Da   

200-300ml / 100L

YAPRAĞI YENEN KIŞLIK SEBZELER (Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak vb.)

Vejetasyon süresince 1-2 uygulama

2-4L / Da

200-300ml / 100L

YUMRULU BİTKİLER (Şekerpancarı, Patates, Soğan vb.)

Yumru oluşum dönemi 2-3 uygulama

2-4L/ Da

200-300ml / 100L

Kavun, Karpuz, Kabak

Kol atımında, meyve tutumunda, vejetasyon sürecinde 2-3 uygulama

2-4L/ Da

200-300ml / 100L

TÜM MEYVE AĞAÇLARI (Şeftali, Kayısı, Kiraz, Erik Elma, Armut, Ayva, Turunçgiller, Zeytin, Bağ, Fındık, antep fıstığı, vb.)

Meyve oluşumdan hasada kadar 2-4 uygulama

2-4L / Da

200-300ml / 100L

Muz

Fide dikiminden bir ay sonra başlayarak doğumdan önce, sonra ve vejetasyon süresi boyunca

2-4L / Da

200-300ml / 100L

ENDÜSTİRİ BİTKİLERİ (Mısır, Pamuk, Ayçiçeği vb.)

Meyve oluşumdan hasada kadar 2-4 uygulama

2-4L/ Da

200-300ml / 100L

TÜM BAKLAGİLLER (Nohut, Fasulye Mercimek, Soya vb.)

Gelişme dönemi boyunca

2-4L / Da

200-300ml / 100L

TAHILLAR (Buğday, Arpa, Çeltik vb.)

Meyve oluşum döneminde 1-2 uygulama

2-4L/ Da

200-300ml / 100L

Kesme Çiçekçilik

Gelişme dönemi boyunca 15-20 gün ara ile uygulanır.

2-4 L / Da

200-300ml / 100L

Yeşil Alanlar

Gelişme dönemi boyunca 1 uygulama

2-4L / Da

200-300 ml / 100 L