Meyvede kalsiyum miktarı yükselirse etilen gazının üretimi azalır. Böylece meyvenin depo ömrü uzar.
Bitki bünyesindeki kalsiyum hücre duvarında kalsiyum (Ca) pektat oluşturur. Dolayısıyla hücre zarında sertlik meydana gelir. Bu da dayanıklılık sağlar.
Aynı zamanda bitkilerin azot ihtiyacını da karşılar. Azot bitkilerin temel bir besin maddesidir ve protein sentezi, yaprak büyümesi ve yeşillik oluşumu gibi birçok önemli süreçte rol oynar. Kalsiyum, bu bitkilerin kalite, tat ve raf ömrünü artırır.
GARANTİ EDİLEN İÇERİK | %W/W |
Toplam Azot (N) | 8 |
Nitrat Azotu (NO3-N) | 8 |
Suda Çözünür Kalsiyum Oksit (CaO) | 16 |
pH | 5-7 |
KULLANIM ALANI, ŞEKLİ, ZAMANI VE MİKTARI
Bitki Adı | Uygulama Dönemi | Topraktan Uygulama | Yapraktan Uygulama |
SERA ve AÇIK ALAN SEBZELER (Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan, Fasulye, çilek vb.) | Fideler şaşırtıldıktan bir hafta sonra başlayarak vejetasyon süreci boyunca | 1.5-2L | 200-250ml / 100L |
YAPRAĞI YENEN KIŞLIK SEBZELER (Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak vb.) 2-3 L / Da 100 Litre Suya | Vejetasyon süresince 3-4 uygulama | 1.5-2L | 200-250ml/ 100L |
YUMRULU BİTKİLER (Şeker pancarı, Patates, Soğan vb.) | Çapadan sonra bir uygulama 15-20 gün sonra ikinci uygulama | 1.5-2L | 200-250ml/ 100L |
Kavun, Karpuz, Kabak | Kol atımında, meyve tutumunda, vejetasyon sürecinde 3-4 uygulama | 1.5-2L | 200-250ml/ 100L |
TÜM MEYVE AĞAÇLARI (Şeftali, Kayısı, Kiraz, Erik Elma, Armut, Ayva, Turunçgiller, Zeytin, Bağ, Fındık, antep fıstığı, vb.) | Vejetasyon süresince 3-4 uygulama | 1.5-2L | 200-250ml / 100L |
Muz | Fide dikiminden bir ay sonra başlayarak doğumdan önce, sonra ve vejetasyon süresi boyunca | 1.5-2L | 200-250ml/ 100L |
ENDÜSTİRİ BİTKİLERİ (Pamuk, Ayçiçeği vb.) | Bitki boyunun 15-20 cm olduğu dönemden itibaren 2-3 uygulama | 1.5-2L | 200-250ml/ 100L |
TÜM BAKLAGİLLER (Nohut, Fasulye Mercimek, Soya Ayçiçeği vb.) | Gelişme dönemi boyunca | 1.5-2L | 200-250ml / 100L |
TAHILLAR (Mısır, Buğday, Arpa, Çeltik vb.) | Gelişme dönemi boyunca | 1.5-2L | 200-250ml / 100L |
Kesme Çiçekçilik | İlk yapraklanmadan sonra 15 – 20 gün ara ile | 1.5-2L | 200-250ml/ 100L |
Yeşil Alanlar | Gelişme dönemi boyunca | 1.5-2L | 100-150ml/ 100L |