Bor eksikliği, bitkilerde kök büyümesinin kısıtlanması, yapraklarda kıvrılmalar, çiçeklenme ve meyve tutumu sorunları gibi bir dizi olumsuz etkiye neden olabilir. Aynı zamanda bor, bitkilerde çiçeklenme ve meyve tutumu için önemlidir. Çiçek atma, burma olaylarını minimuma düşürür.
Bitkilerin tozlaşma ve tohum oluşumu süreçlerinde önemli bir rol oynar, genel sağlığı ve dayanıklılığı için önemlidir. Ancak, borlu gübre kullanımında dikkatli olunmalıdır çünkü aşırı miktarda bor kullanımı bitkilere zarar verebilir.
GARANTİ EDİLEN İÇERİK | %W/W |
Suda Çözünür Bor (B) | 11 |
KULLANIM ALANI, ŞEKLİ, ZAMANI VE MİKTARI
Boron Etanol Amin
Bitki Adı | Uygulama Dönemi | Topraktan Uygulama | Yapraktan Uygulama |
SERA ve AÇIK ALAN SEBZELER (Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan, Fasulye, çilek vb.) | Fideler şaşırtıldıktan bir hafta sonra başlayarak vejetasyon süresi boyunca | 300-500g | 100-150ml / 100L |
YAPRAĞI YENEN KIŞLIK SEBZELER (Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak vb.) | Vejetasyon süresince 3-4 uygulama | 300-500g | 100-150ml / 100L |
YUMRULU BİTKİLER (Şekerpancarı, Patates, Soğan vb.) | Çapadan sonra bir uygulama 15-20 gün sonra ikinci uygulama | 300-500g | 100-150ml / 100L |
Kavun, Karpuz, Kabak | Kol atımında, meyve tutumunda, vejetasyon sürecinde 3-4 uygulama | 300-500g | 100-150ml / 100L |
TÜM MEYVE AĞAÇLARI (Şeftali, Kayısı, Kiraz, Erik Elma, Armut, Ayva, Turunçgiller, Zeytin, Bağ, Fındık, vb.) | Vejetasyon süresince 3-4 uygulama | 300-500g | 100-150ml / 100L |
Muz | Fide dikiminden bir ay sonra başlayarak doğumdan önce, sonra ve vejetasyon süresi boyunca | 300-500g | 100-150ml / 100L |
ENDÜSTİRİ BİTKİLERİ (Pamuk, Ayçiçeği vb.) | Bitki boyunun 15-20 cm olduğu dönemden itibaren 2-3 uygulama | 300-500g | 100-150ml / 100L |
TÜM BAKLAGİLLER (Nohut, Fasulye Mercimek, Soya Ayçiçeği vb.) | Gelişme dönemi boyunca | 300-500g | 100-150ml / 100L |
TAHILLAR (Mısır, Buğday, Arpa, Çeltik vb.) | Gelişme dönemi boyunca | 300-500g | 100-150ml/ 100L |
Kesme Çiçekçilik | Gelişme dönemi boyunca15-20 gün ara ile uygulanır. | 300-500g | 100-150ml/ 100L |
Yeşil Alanlar | Gelişme dönemi boyunca | 300-500g | 100-150ml/ 100L |