Bitki gelişimini teşvik eder. Bitkilerde hormon dengesinin kurulmasını sağlayarak (çiçek, polen, meyve) oluşumunu tetikler.
Fotosentez yoluyla karbonhidrat oluşumunu destekler. Bitkiler tarafından alınımı çok hızlıdır, çabuk etki gösterir.
Beraberinde kullanılan gübrelerin alımını ve verimliliğini arttırır. Başta mikro besin elementlerini şelatlayarak bitkinin kullanmasını sağlar.
Bitkinin turgorunu korumasına yardımcı olur. Dış etmenlerden kaynaklanan zor koşullara karşı bitkiyi korur.
GARANTİ EDİLEN İÇERİK | %W/W |
Organik Madde | 20 |
Organik Azot (N) | 1 |
Suda Çözünür Mangan (Mn) | 1.3 |
Suda Çözünür Çinko (Zn) | 1.3 |
Serbest Aminoasitler | 5 |
Max Klor (Cl) | 0,5 |
pH | 6-8 |
KULLANIM ALANI, ŞEKLİ, ZAMANI VE MİKTARI
Bitkisel Menşeli Aminoasit İçeren Sıvı Organik Gübre
Bitki Adı | Uygulama Dönemi | Topraktan Uygulama | Yapraktan Uygulama |
SERA ve AÇIK ALAN SEBZELER (Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan, Fasulye, çilek vb.) | Fideler şaşırtıldıktan bir hafta sonra başlayarak vejetasyon süreci boyunca | 1-2L | 150-200ml/ 100L |
YAPRAĞI YENEN KIŞLIK SEBZELER (Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak vb.) | Vejetasyon süresince 3-4 uygulama | 1-2L | 150-200ml/ 100L |
YUMRULU BİTKİLER (Şekerpancarı, Patates, Soğan vb.) | Çapadan sonra bir uygulama 15-20 gün sonra ikinci uygulama | 1-2L | 150-200ml/ 100L |
Kavun, Karpuz, Kabak | Kol atımında, meyve tutumunda, vejetasyon sürecinde 3-4 uygulama | 1-2L | 150-200ml/ 100L |
TÜM MEYVE AĞAÇLARI (Şeftali, Kayısı, Kiraz, Erik Elma, Armut, Ayva, Turunçgiller, Zeytin, Bağ, Fındık, antep fıstığı, vb.) | Vejetasyon süresince 3-4 uygulama | 1-2L | 150-200ml/ 100L |
Muz | Fide dikiminden bir ay sonra başlayarak doğumdan önce, sonra ve vejetasyon süresi boyunca | 1-2L | 150-200ml/ 100L |
ENDÜSTİRİ BİTKİLERİ (Pamuk, Ayçiçeği vb.) | Bitki boyunun 15-20 cm olduğu dönemden itibaren 2-3 uygulama | 1-2L | 150-200ml/ 100L |
TÜM BAKLAGİLLER (Nohut, Fasulye Mercimek, Soya Ayçiçeği vb.) | Gelişme dönemi boyunca | 1-2L | 150-200ml/ 100L |
TAHILLAR (Mısır, Buğday, Arpa, Çeltik vb.) | Gelişme dönemi boyunca | 1-2L | 150-200ml/ 100L |
Yeşil Alanlar | Gelişme dönemi boyunca | 1-2L | 150-200ml/ 100L |