Potasyum bitkinin büyümesi ve çoğalması için gereken en önemli besin maddelerinden biridir.
Sıvı potasyum gübresi, meyvenin dayanıklılığına yağ ve şeker oranlarının artmasına olumlu etki yaparak renk, tat ve koku gibi özelliklerinin kaliteli olmasına yardım eder. Bitkilerde oluşan potasyum eksikliği, önce yaşlı yapraklarda kendini belli eder. Çünkü potasyum eksikliğinde genç yapraklar potasyum ihtiyacını yaşlı yapraklardan karşılar. Potasyum eksikliği önce yaprak uçlarında ve kenarlarında kendini belli eder. Yaprak kenarları sararır. Sonra kahve rengine döner. Potasyum eksikliği çok şiddetli ise bu kısımlar siyaha dönerek ölür. Kurumalar ve dökülmeler başlar.
Meyve irileşmesinde, renk ve aroma oluşumunu arttırır. Kök gelişimini teşvik eder. Bitki büyümesini destekler. Meyve ve tohum oluşumunu arttırır. Stres toleransını arttırır.
GARANTİ EDİLEN İÇERİK | %W/W |
Toplam Azot (N) | 3 |
Üre Azotu (NH2-N) | 3 |
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) | 30 |
KULLANIM ALANI, ŞEKLİ, ZAMANI VE MİKTARI
EC FERTILIZER NK Gübre Çözeltisi
Bitki Adı | Uygulama Dönemi | Topraktan Uygulama | Yapraktan Uygulama |
SERA ve AÇIK ALAN SEBZELER (Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan, Fasulye, çilek vb.) | Meyve oluşum döneminden hasada kadar. | 2-4L / Da | 200-300ml / 100L |
YAPRAĞI YENEN KIŞLIK SEBZELER (Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak vb.) | Vejetasyon süresince 1-2 uygulama | 2-4L / Da | 200-300ml / 100L |
YUMRULU BİTKİLER (Şekerpancarı, Patates, Soğan vb.) | Yumru oluşum dönemi 2-3 uygulama | 2-4L/ Da | 200-300ml / 100L |
Kavun, Karpuz, Kabak | Kol atımında, meyve tutumunda, vejetasyon sürecinde 2-3 uygulama | 2-4L/ Da | 200-300ml / 100L |
TÜM MEYVE AĞAÇLARI (Şeftali, Kayısı, Kiraz, Erik Elma, Armut, Ayva, Turunçgiller, Zeytin, Bağ, Fındık, antep fıstığı, vb.) | Meyve oluşumdan hasada kadar 2-4 uygulama | 2-4L / Da | 200-300ml / 100L |
Muz | Fide dikiminden bir ay sonra başlayarak doğumdan önce, sonra ve vejetasyon süresi boyunca | 2-4L / Da | 200-300ml / 100L |
ENDÜSTİRİ BİTKİLERİ (Mısır, Pamuk, Ayçiçeği vb.) | Meyve oluşumdan hasada kadar 2-4 uygulama | 2-4L/ Da | 200-300ml / 100L |
TÜM BAKLAGİLLER (Nohut, Fasulye Mercimek, Soya vb.) | Gelişme dönemi boyunca | 2-4L / Da | 200-300ml / 100L |
TAHILLAR (Buğday, Arpa, Çeltik vb.) | Meyve oluşum döneminde 1-2 uygulama | 2-4L/ Da | 200-300ml / 100L |
Kesme Çiçekçilik | Gelişme dönemi boyunca 15-20 gün ara ile uygulanır. | 2-4 L / Da | 200-300ml / 100L |
Yeşil Alanlar | Gelişme dönemi boyunca 1 uygulama | 2-4L / Da | 200-300 ml / 100 L |